04
Decembar

Nakon svađe suprugu Biserku ubio sjekirom, pa se dao u bijeg

Published in Svijet
Ratko je suprugu udario tupim dijelom sjekire u glavu i ona je iskrvarila na licu mjesta.
 
Mjesto ubistva Banat
 
Ratku Fanu (55) iz Temerina Viši javni tužilac u Novom Sadu odredio je pritvor u trajanju od 30 dana zbog sumnje da je počinio teško ubistvo jer je, kako se pretpostavlja, nakon kraće svađe sjekirom usmrtio svoju suprugu Biserku Fan (55).
Zločin se dogodio 24. novembra oko 14 sati a osumnjičeni je uhapšen nakon višesatne potrage u Nadalju.
 
 
Kako saznaje Blic iz izvora bliskog istrazi, Ratko je suprugu udario tupim dijelom sjekire u glavu i ona je iskrvarila na licu mjesta.
 
Mještani kažu da je Ratko bio prijeke naravi, a to su potvrdili i članovi Lovačkog udruženja “Fazan” iz Temerina koji su prije šest godina dozvolili porodici Fan da privremeno koristi dio zgrade u kojoj oni održavaju skupove i gdje im je streljana.
 
– Bilo nam je žao te porodice i dozvolili smo im da koriste dio zgrade dok se ne snađu. Tada ih je bilo petoro; Ratko, pokojna Biserka, sin i dvije kćerke koje su se u međuvremenu udale. Kasnije smo ih više puta molili da napuste prostorije koje smo im ustupili ali oni za to nisu marili. Odgovaralo im je što je u blizini deponija jer su se bavili skupljanjem sekundarnih sirovina pa im je bilo zgodno tu da stanuju – priča za Blic jedan lovac.
 
Dodaje da se u posljednje vrijeme nisu ni trudili da ih isele iz prostorija jer je Biserka ostala tamo sama sa sinom, a Ratko se nakon ko zna koje svađe u nizu odselio negdje u Banat.
 
-Tamo su se stalno čule svađe i uglavnom ih je inicirao Ratko jer je Bisera bila mirna i dobra žena. A svađao se, pa čak i tukao sa nekim ljudima na deponiji koji su se bavili istim poslom. Izgleda da je pravio probleme gdje god se pojavio. Taman smo mislili da ga više nećemo vidjeti, ali on je iskoristio trenutak kada mu sin nije bio kod kuće i došao je da se raspravi nešto sa Biserkom, a sve se tragično završilo – kaže sagovornik.
 
Kako saznajemo, istragom treba da se utvrdi da li je Ratko u Temerin došao sa namjerom da ubije Biserku ili se sve odigralo u afektu. Ipak, tužilac je ostao pri stavu da je osumnjičeni počino krivično djelo teško ubistvo za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od 10 do 40 godina.
Last modified on Utorak, 04 Decembar 2018 10:23