30
Novembar

Haos u Briselu, izbio pravi ulični rat

Published in Svijet

Policijski kordon je okružio demonstrante nakon što su napali dva policijska vozila, jedan prevrnuli i oba zapalili

brisel sukob aa

Policija i stotine demonstranata takozvanih “žutih prsluka“, koji protestuju zbog visokih poreza i troškova života, sukobili su se u petak u Briselu. Desetine demonstranata je uhapšeno.

 

Policija je ispalila suzavac i koristila vodene topove protiv “žutih prsluka“ koji su pokušali da dođu do zgrade i ureda Vlade u centru Brisela gađajući pripadnike sigurnosnih snaga kamenjem.

– Naši službenici počeli su da koriste vodene topove nakon što su demonstranti počeli da bacaju predmete – rekla je Van De Keere, portparolka briselske policije.

 
Embedded video
RT
@RT_com
 
 

'Yellow Vest' protest hits Brussels
Details: https://on.rt.com/9jjq

335 people are talking about this

Policijski kordon je okružio demonstrante nakon što su napali dva policijska vozila, jedan prevrnuli i oba zapalili.

De Keere je kazala da je u neredima učestvovalo više od 300 ljudi. Oko 60 ljudi uhapšeno zbog remećenja javnog reda i mira. Mnogi od njih su posjedovali predmete za koje policija smatra da su opasni, poput britvi, ključa za točak i suzavca u spreju, dodala je ona.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
DAILY SABAH
@DailySabah
 
 

"Yellow jacket" protests spill into Belgium from France, prompting violent clashes between hundreds of demonstrators and Belgian police in Brusselshttp://sabahdai.ly/eX1lPR

See DAILY SABAH's other Tweets

Belgijski ministar unutrašnjih poslova Jan Jambon preko Twittera se požalio na “nerazumno nasilje prema policiji, koja čini sve kako bi zaštitila građane i društvo”. Istakao je da je sve ono što se danas dešava u Briselu “skandalozno“.

Prije sukoba demonstranti koji nose žute prsluke blokirali su gradske ulice, što je izazvalo saobraćajni haos u Briselu.

Autor: Anadolija