05
August

“Soba bila puna krvi”: Pred sinom ubio suprugu i sebe

Published in Svijet

U petak oko 22 sata u ulici Braće Dirak u Jagodini, Novak Mijović (52) jednim pucnjem iz pištolja ubio je suprugu Vesnu (46).

 

Desetak sekundi kasnije on je ispalio sebi metak u glavu. Prema nezvaničnim informacijama, u stanu se u tom trenutku nalazio njihov punoljetni sin.

U stanu u kome su privatno stanovali, soba u kojoj se dogodilo ubistvo i samoubistvo bila je puna krvi.

Kada je stigla policija Vesnino tijelo nalazilo se na krevetu u dnevnoj sobi, na koji je pala pošto joj je suprug pucao u glavu. Novak je desetak sekundi kasnije pucao sebi u slepoočnicu i njegovo tijelo pronađeno je na krevetu preko puta njenog.

Prema riječima komšija Milovići su se često svađali, a kao mogući razlog sukoba navodi ubicinu sklonost ka alkoholu.

– U šoku smo. Čuli smo da je svađa izbili oko sina i da je Vesna htjela da zaštiti njega. Inače oni su se često svađali, to znaju svi u zgradi. Ne znam šta su bili povodi njihovih svađa, ali svi smo znali da Novak voli da popije i viđali smo ga u alkoholisanom stanju – kaže prva komšinica ove porodice.

Novak je imao registrovani pištolj kojim je počinio zločin.

 

– Čula su se dva pucnja u kratkom razmaku. A onda vrlo brzo i zapomaganje i urlikanje ispred zgrade. Nisam izlazila, ali sam odmah shvatila da se nešto strašno dogodilo. Pretpostavljam da je zapomagao sin koji je prisustvovao cijelom događaju. On je izletio iz stana i sjeo ispred zgrade – kaže komšija.

Inače, Milovići su se prije par godina doselili sa Kosova. Novak je radio u pošti, bio je upravnik pošte u Mijatovcu, a Vesna u firmi koja se bavila održavanjem i čišćenjem. Oni su imali četvoro odrasle djece, od kojih je najmlađe pred punoljetstvom. Novakov rođeni brat je bivši policajac koji živi i radi u Paraćinu.

– Zaticali smo ga u Mijatovcu rano ujutru pijanog, ali kada nije bio u tom stanju bio je dobar radnik. Sve kolege su u šoku šta je uradio. Jako nam je žao njegove djece – kaže jedan od kolega.

Prijatelji ove porodice kažu da su skoro postali baka i djed čemu se Vesna posebno radovala.

– Ona je bila toliko sretna i uzbuđena što je postala baka, toliko ponosna. Bila je porodična žena koja je brinula o svima. Kakva ju je sudbina zadesila to je strašno. Ponekad smo pile kafu i uvijek je pričala samo o djeci. O svojim problemima sa mužem nije govorila – kaže prijatelj porodice.

U stanu u kome su privatno živjeli u ulici Braće Dirak sve je zaključano, piše Blic.