26
Juli

HOROR KAKAV NIKO NE PAMTI: INVALIDA BACILI U KANAL, UMRO U NAJGORIM MUKAMA

Published in Svijet

Cvijo Savić (75), invalid iz Kikinde, posljednji put je viđen 1. maja 2018. godine, kada je krenuo na uranak, a nađen je u kanalu na periferiji grada s teškim povredama, od kojih je umro 23 dana kasnije, ne budeći se iz kome!

 

Nesreća se dogodila pod nerazjašnjenim okolnostima, dok je slučaj zaveden kao saobraćajka, i još se traga za nepoznatim akterima.

 

Pretpostavlja se da je Savića neko udario automobilom se kretao u invalidskim kolicima i ostavio ga kod Ruskoselskog puta. Hitna pomoć ga je odvezla u kikindsku Opštu bolnicu, gdje je 23. maja preminuo.

 

Misteriozna smrt Cvija Savića glavna je tema među Kikinđanima gotovo tri mjeseca, a njegova kćerka se oglasila na Facebooku i zamolila da joj sa jave očevici nesreće i sugrađani koji su ga na uranku vidjeli živog, ne bi li otkrila istinu. Savić je u invalidskim kolicima od 1956. godine, kada je imao samo 14 godina. Pao je pod voz u Sloveniji i ostao bez obje noge. U kolicima je dočekao i penziju, kao daktilograf u jednoj kikindskoj građevinskoj firmi. Svojom vedrinom i ljubaznošću je osvojio simpatije Kikinđana, koji sumnjaju da ga je pregazio neki pijani vozač i da ga je ostavio u kanalu pored puta!

 

Cvijin sinovac David Savić kaže da su njega slučajno pronašli momci koji su išli da obiđu žito.

 

- Pronađen je 1. maja na kanalu pored novog Ruskoselskog puta u kikindskoj opštini, u besvjesnom stanju. Imao je teške povrede i podlive na desnoj strani tijela i kontuziju jetre. Tog dana je viđen oko 9.30 u centru Kikinde kod kružnog toka, kad je ženi iz trafike rekao da ide u „Šumicu“ na uranak, da se malo počasti, pojede pljeskavicu i popije pivo. Još jednom je viđen, oko 12.30, kod drugog kružnog toka, na drugom kraju grada. Poslije toga mu se izgubio svaki trag, pa smo zabrinuti zvali Hitnu pomoć i policiju. Međutim, tek oko 18 sati su ga pronašli neki momci na kanalu pored novog Ruskoselskog puta, kad su išli da obiđu žito - priča David Savić.

 

Rodbina invalida navodi da je nemoguće da je kolicima na tri točka pomoću kojih se kretao uopće stigao do periferije grada, jer su njegove putanje uvijek bile u centru Kikinde, zbog čega sumnjaju da je tamo odveden nasilno.

 

Zorica Savić, kćerka nastradalog čovjeka, koja živi u Španiji, odlučila je nedugo poslije nesreće da sve objelodani na svom profilu, ne bi li se možda neko javio sa saznanjem šta se tačno desilo njenom ocu. Za sada joj se niko nije javio, ali ona ne gubi nadu.

 

- Moj otac je nakon nesreće bio 23 dana u komi. Ljekari su mi rekli da je umro od mikrooštećenja na mozgu izazvanih udarcem. Jetra mu je bila razorena, a pluća nagnječena. U policiji mi je rečeno da se cijeli slučaj vodi kao saobraćajna nesreća sa nepoznatim počiniocem – kazala je za „Alo!“ Cvijina kćerka Zorica Savić i dodaje da je čudno što je njen otac pronađen na Ruskoselskom putu, jer nikada nije išao tom putanjom, već samo centrom grada.

 

U kikindskoj Opštoj bolnici je neposredno poslije nesreće potvrđeno da pacijent Cvijo Savić ima podliv sa desne strane tijela, a da mu je povrijeđena i jetra, kao i da je u komi.

 

- Svi nalazi su poslati sudskom vještaku u Novi Sad i čekaju se rezultati - rekli su u bolnici poslije nesreće.

 

Simpatičnog djeda vedre naravi, sa šeširom na glavi i u invalidskim kolicama na tri točka Kikinđani su rado pozdravljali i pričali s njim. Poslije nemilog događaja ostat će im samo gorko sjećanje na Savića.

 

(Hayat/ Foto: Facebook)