10
Februar

Australija: Muškarac iz BiH se utopio dok je spašavao sina

Published in Svijet

Policija u Australiji danas je pronašla tijelo muškarca iz Sydneyja koji je preminuo nakon što je pokušao iz rijeke spasiti svog sina.

 

Naime, porodica i prijatelji Damira Beganovića, 38-godišnjaka porijeklom iz BiH, s užasom su posmatrali dok je Beganović nestajao pod vodom u petak.

 

Njegov devetogodišnji sin bio je na kajaku 50 metara od obale u blizini kampa Gerties kada ga je snažni vjetar oborio u rijeku Lachlan.

 

Beganović, za kojeg se smatra da je bio dobar plivač, doplivao je do svog sina, ali je nestao pod vodom. Dječaka je uspio spasiti drugi kajakaš, dok je 38-godišnjak nestao pod vodom.

 

Policija je pokrenula potragu za tijelom nesretnog Beganovića u petak, a pronašli su ga jutros.

 

Beganović je sa porodicom živio u Sydneyju i bio je član jednog Streličarskog kluba, čiji članovi su na društvenim mrežama izrazili tugu zbog izgubljenog života njihovog člana.

 

– Zbog nepredviđenih okolnosti i tragičnog gubitka jednog od naših najdražih članova, nećemo se okupljati u nedjelju jer ćemo svi tugovati zbog izgubljenog života našeg brata Damira Beganovića, navodi se u saopćenju kluba Maydaan.

Last modified on Subota, 10 Februar 2018 20:09