03
Maj

Beogradski muftija reagovao na vrijeđanje Muse i prozvao svoje Grobare: Pokvarili ste spektakl

Published in Svijet

Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić, poznat kao veliki navijač Partizana, oštro je osudio gnusne uvrede na račun Džanana Muse koje su sinoć odjekivale Arenom u Beogradu.

 

Partizan je u trećoj utakmici četvrtfinala play-offa Eurolige poražen od Reala i sada ima prednost u seriji rezultatom 2:1, no meč su obilježile gnusne uvrede upućene Džananu Musi.


Reprezentativcu Bosne i Hercegovine cijela dvorana skandirala je: "Musa, Turčine, napuši se ku....e", a svaki njegov potez ispraćen je žestokim zvižducima s tribina.

 

O svemu se oglasio i beogradski muftija Mustafa Jusufspahić, koji je u centar pažnje posljednjih sedmica stigao zbog velike ljubavi prema Partizanu. Svoj Partizan bodrio je i iz navijačkog kopa na gostovanju u Madridu u drugoj utakmici s Realom.


"Navijaj za Partizan i za sport. Žao mi je i osuđujem vrijeđanje bilo koga i psovanje. Vrijeđanje Muse je nedolično i ja nisam dio toga, kao navijač mog Partizana. Taj čin mi je sinoćnji spektakl pokvario. Budimo kao do sada, najbolji navijači na svijetu bez vrijeđanja i psovki", napisao je muftija na Twitteru.

 
Inače, već sutra na rasporedu je četvrti meč serije, a ponovo je Partizan domaćin utakmice. Ukoliko slavi, beogradski klub će izboriti mjesto na Final Fouru Eurolige, dok bi pobjeda Reala donijela majstoricu za posljednji meč u Madridu.

Istočna Bosna