19
Januar

Dritan Abazović zvanično krenuo u rušenje aktuelne crnogorske Vlade

Published in Svijet

Potpisali su je poslanici koalicije "Crno na bijelo", Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske liste i Albanske koalicije, Liberalne partije (LP) te dio poslanika Demokratske partije socijalista (DPS)

 

Koalicija “Crno na bijelo” predložila je na pres konferenciji 17. januara model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik aktuelnog saziva crnogorske Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

 

Koalicija “Crno na bijelo” podnijela je danas Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

Inicijativu je potpisao 31 poslanik.

Potpisali su je poslanici koalicije “Crno na bijelo”, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske liste i Albanske koalicije, Liberalne partije (LP) te dio poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

 

Među poslanicima DPS koji nisu potpisali inicijativu su Duško Marković, Branimir Gvozdenović, Petar Ivanović, Mevludin Nuhodžić, Predrag Bošković, Predrag Sekulić, Miodrag Vuković, Miomir M. Mugoša, Halil Duković, Dragutin Papović, Bogdan Fatić, Luiđ Škrelja i Ivan Mitrović.

Među potpisnicima nema poslanika Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP), Demosa, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore (UCG) i Radničke partije (RP).

Koalicija “Crno na bijelo” predložila je na pres konferenciji 17. januara model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mjesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista.

 

Aktuelni premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je na jučerašnjoj pres konferenciji saopštio da je manjinska vlada prevara.

Iz URE su objasnili da su se odlučili na ovaj potez nakon interpelacije troje ministara i da je to pokazatelj da Vlada nema povjerenje većine poslanika.

Građanski pokret URA koji je dio koalicije “Crno na bijelo” danas je zvanično saopštio da “neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU” i da su “već danas u skupštinsku proceduru uputili inicijativu na osnovu koje će se vidjeti da li aktuelna Vlada ima podršku većine poslanika”.

 

“Ovo je prije svega i test da li koncept manjinske vlade koju smo predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu. Ono što je bilo očekivano jeste da nakon izglasavanja interpelacije trojici ministara i sam premijer pokrene proceduru kojom bi se pokrenulo pitanje povjerenja Vladi, ali pošto se to nije desilo, smatramo da se to pitanje mora riješiti”, poručili su iz URA-e.

Last modified on srijeda, 19 Januar 2022 21:05

Istočna Bosna