- Jasno da se radi o zloj namjeri i pokušaju da se zastraše manje brojni narodi u Crnoj Gori i da se manipuliše njihovim osjećanjima.

Još jednom naglašavamo da se ovim neće i ne može zastrašiti bošnjački narod u Nikšiću i Crnoj Gori, ali je nedopustivo da nadležne institucije već duže vrijeme ne mogu da otkriju počinioce ovih ispada - kaže Jasmin Ćorović, potpredsjednik BS-a.

Islamska zajednica u Crnoj Gori traži od nadležnih organa da pronađu počinioce kako slučaj ne bi ostao nerazjašnjen, kazao je za Anadoliju Fuad Čekić, sekretar Islamske zajednice u Crnoj Gori. On je danas zajedno sa glavnim imamom za Podgoricu i Nikšić, Džemom Redžematovićem posjetio Odbor IZ u Nikšiću, nakon što su nepoznati počinioci jutros ispisali nacionalističke grafite na zidu džamije.

- U ime Mešihata IZCG posjetili smo odbor u Nikšiću povodom nemilog događaja, ispisivanje grafita sa zastrašujućim porukama, gdje se Nikšić izjednačava sa Srebrenicom. Ispisana su i četiri ocila. Posjetili smo i Upravu policije u ovom gradu, gdje nam je načelnik policije rekao da drže stvari pod kontrolom i da će u narednom periodu dati sve svoje kapacitete da pronađu počinioce ovoga djela - kazao je Čekić.

On je istakao da je tužilaštvo djelo okvalifikovalo kao širenje vjerske i nacionalne mržnje.

- Ne znamo ko stoji iza ovoga, došlo je do podizanja tenzija. Ne okrivljujemo nikoga, samo tražimo od nadležnih organa da pronađu počinioce, kako ovo ne bi ostao nerazjašnjen slučaj, kao u Beranama i Pljevljima - rekao je Čekić.

Skrnavljenje džamije u Nikšiću desilo se dan nakon što je jučer u Podgorici, na zidu ograde Osmanagića džamije grafitom ispisan krst sa četiri ocila. Skrnavljenje džamije u Nikšiću osudile su brojne političke partije, kao i Mitropolija crnogorsko-primorska.