14
Januar

MAJKA I TROJE DJECE PRONAĐENI MRTVI U PORODIČNOJ KUĆI

Published in Svijet

Majka i troje djece pronađeni su mrtvi u porodičnoj kući u Melburnu, javljaju australijski mediji.

 

Kako se navodi, policija je otkrila tijela 42-godišnje Keti Perinović, dvije kćerke Kler (7) i Anne (5), kao i trogodišnjeg sina Metjua.

 

Prema navodima australijskih medija, njen suprug (48) se nalazi na licu mjesta, a vršilac dužnosti zamjenika policijskog komesara Robert Hill kazao je novinarima da muž sarađuje sa detektivina Odjeljenja za ubistva.

  • Ovo su rane faze istrage, ne smijemo da imamo bilo kakve pretpostavke u vezi sa time šta se desilo. Ovo je tragičan gubitak života, kakve god su okolnosti – kazao je Hill na konferenciji za medije, a prenosi News.com.au.

Hill je kazao da policija brižljivo i pažljivo radi uviđaj mjesta gde su pronađena tijela, i dodao da je Perinović dao policiji iskaz o tome šta se desilo. Organi reda nisu odali javnosti detalje kakve povrede su pretrpjele žrtve.

Prema njegovim riječima, do sada nisu zabilježene nikakve prijave nasilja u toj porodici. Na pitanje da li je u ovom slučaju riječ o ubistvu i samoubistvu, Hill je kazao da postoje “brojne mogućnosti, a da je to jedna od njih.

 

Vršilac dužnosti pomoćnika komesara, Mark Galiot, kazao je da će policija ostati na licu mjesta cijele noći i otkrio medijima da Tomislav nije povrijeđen.

  • Koliko sam razumio, on je bio muška osoba koja je sa ove adrese kontaktirala hitne službe – kazao je Galiot.
    Prema navodima australijskih medija, on je stajao na travnjaku ispred kuće kada je došla ekipa Hitne pomoći, javlja “7News”.

Istočna Bosna