03
Oktobar

DODIK NIJE PRIJATELJ HRVATSKE, BAKIR NE TREBA IĆI U VLADU RH: POGLEDAJTE KAKO JE JADRANKA KOSOR OČITALA LEKCIJU DODIKU

Published in Svijet

– Odnosi između BiH i Hrvatske umrtvljeni! Nijednom političaru u Hrvatskoj nije ni na kraj pameti stvaranje velike Hrvatske i spajanje s nekim dijelovima BiH – kazala je bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor.

 

 
 
  • Institucije se moraju sastajati s institucijama. Milanović i Plenković koji se ni oko čega ne mogu usaglasiti, usaglasili se da Dodik bude drag gost u Hrvatskoj. Hrvati moraju moći birati svog predstavnika u Predsjedništvu BiH, ali to nećemo omogućiti mi iz Hrvatske, moraju se dogovoriti političari u BiH, a mi kao komšije možemo pomagati, ohrabrivati i poštivati institucije!
  • Nije dobro što je Milanović pozvao samo Dodika! On može doći samo i s ostalom dvojicom, ne sam! Milanović je trebao prvi otići u Sarajevo! Rezultat razgovora – ništa! Hoće li se stvari poboljšati?! Neće! Hoće li se na temelju tih razgovora u Zagrebu promijeniti Izborni zakon?! Neće!
  • Hrvatska, ako želi pomoći BiH na evropskom putu, mora se ponašati kao primjer, kao članica EU i poštovati institucije! BiH mora imati veliki i glavni cilj, a to je evropski put! Ne smije se zadovoljavati malim pomoćnim ciljevima ni utješnim nagradama! Oni koji ne vole svoju ili imaju “rezervnu” zemlju koju vole, ne bi trebali stati na čelo kolone i ne bi trebali nositi barjak svoje države – kazala je Kosor za Face TV prenosi Slobodna-bosna.ba.

Istočna Bosna