Print this page
29
Septembar

SLAGAO DA JE ZARAŽEN KORONAVIRUSOM: ŽELIO SE ‘RIJEŠITI’ SUPRUGE, POBJEGAO S LJUBAVNICOM

Published in Svijet

Indijac Manish Mishra (28) nazvao je svoju suprugu i plačući joj rekao da je zaražen koronavirusom. Govorio je i da će se ubiti, te je porodica izbezumljena sve prijavila policiji. Tada se klupko počelo odmotavati, kao u sapunicama.

 

 

 

Policija je započela traganje za Manishom Mishrom nakon što je njegov šogor prije mjesec i po dana prijavio da je nestao

 

Prekinut poziv

 

Stanovnik Taloje, Mishra je radio u logističkoj kompaniji u JNPT, Uran. Ujutro je krenuo na posao kao i obično. Ali navečer je nazvao suprugu, rekavši da je iz laboratorija dobio rezultate da je pozitivan na COVID-19, da više ne želi živjeti i prekinuo je poziv. Tada je telefon isključen.

 
  • Locirali smo njegov mobilni telefon na dva mjesta – Vashiju i Airoliju. Pratili smo njegov motocikl u Sektoru 17, Vashi. Nijedna laboratorija nije nikoga testirala s njegovim imenom – rekao je policajac.

Svim policijskim stanicama i ribarima rečeno je da “paze na mrtva tijela”.

 

Skenirani snimci

 

  • Na osnovu posljednje lokacije mobitela u Airoliju, skenirali smo sve snimke CCTV kamera iz tog područja i zatekli ga kako ulazi u automobil. U međuvremenu smo također neprestano ispitivali njegove prijatelje i porodicu. Došli smo do saznanja da ima ljubavnicu. Uz pomoć informacija koje su pružili prijatelji, pratili smo ga u Bhawarkui, Indoreu u Madhya Pradeshu – rekao je Sanjeev Dhumal, viši inspektor policije Vashi.

Mishra je pronađen u Indoreu gdje je živio s ljubavnicom. Vraćen je u Navi Mumbai i predat svojoj porodici.

 

Finansijska prevara

 

Utvrđeno je i da je Mishra otpušten s posla jer se nedavno upustio u finansijsku prevaru. Imao je aferu nekoliko godina i želio se riješiti supruge i kćerke.

  • Zbog toga je planirao svoju bolest i samoubistvo – rekao je Dhumal.