To je saopćeno na sastanku koji je danas održan u manastiru Ostrog, pišu Vijesti.

Kako je Vijestima rečeno, da Krivokapić bude mandatar je prethodno na sastanku predložio lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović.

Sastanku su prisustvovali Krivokapić, Abazović, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, funkcioneri Demokrata Boris Bogdanović i Momo Koprivica i funkcioner URA Zoran Mikić.

Na sastanku su pokušali približiti stavove oko formiranja nove vlasti uoči konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore.

Kako izvori Vijesti navode, pokušano je da se dogovore predsjednik Skupštine i mandatar. Mjesto šefa parlamenta bi trebalo da pripadne Demokratama.

Predloženo je i da poslanici nove većine, njih 41, potpišu da Krivokapić bude mandatar i da on održi sastanke sa svim partijama i sastavlja vladu.

Kada se većini učesnika činilo da je sve dogovoreno, jedan od lidera DF-a je rekao da Krivokapić nema jedinstvenu podršku i da mora proći preispitivanje povjerenja u koaliciji.

Na sastanku je saopćeno i da se očekuje da koalicija "Crno na bijelo" ili eksperti koje oni predlože kontrolišu sigurnosni sektor (Ministarstvo odbrane, policija i Agencija za nacionalnu bezbjednost) i da je to očekivanje međunarodne zajednice.