20
Septembar

GOVORILI SU DA IH SAMO SMRT MOŽE RASTAVITI: OTAC POGINULOG MLADIĆA SPASIO ŽIVOT SUVOZAČU, NIKOLINOM NAJBOLJEM DRUGU

Published in Svijet

Motociklista Nikola Milovanović (19) poginuo je, dok je suvozač Nikola Jovanović (21) teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Dobanovcima. Tragedija se dogodila u petak oko 17 sati u Ulici Lole Ribara kada je na njegov motor, na samo sto metara od kuće, naletio ” Peugeot” koji je dolazio iz sporedne ulice. Dragoljub Milovanović, otac mladića koji je nastradao, jučer je za Kurir objasnio da je odmah došao kad su mu javili za nesreću.

 

Kurir
 
  •  Moj Nikola je bio na izdisaju kad sam ga našao u travi. U istom trenutku saznao sam da je s njim bio i njegov prijatelj, s kojim je bio nerazdvojan. Našao sam ga na oko 150 metara od mog Nikole, u kanalu. Glava mu je bila u vodi. Podigao sam ga, bio je svjestan. Zamolio me je da ga izvadim iz vode jer mu je bilo hladno – priča otac nastradalog mladića. Kako kažu prijatelji porodice, da nije bilo Dragoljuba, mladić bi se vjerovatno udavio jer mu je glava bila u vodi.

Nesretni otac objašnjava da je tog dana vozio kćerku i da je za tužnu vijest saznao u putu ka kući.

 
  • Stigao sam što sam brže mogao. Nikola je uzeo moj motor bez pitanja, otišao po druga i da mu pokaže kako ide, vjerovatno je vozio brže. Kad sam stigao, pitao sam ko je vozač ” Peugeot”, krenuo sam ka njemu u bijesu, nisam ga ni pipnuo, ali opet imam želju da mu se izvinim jer pretpostavljam da automobil nije imao dobru preglednost od ograde – priča potreseni otac, koji ima i mlađeg sina.

Njegov sin Nikola i Nikola Jovanović bili su nerazdvojni drugari.

  • Nedavno sam ga u šali pitao kad će se već jednom odvojiti. Sin mi je na to rekao: “Nas samo smrt može da razdvoji!” Tako se i desilo. Imao je moj Nikola planove za život, počeo je da radi u dobroj firmi. Počeo kuću da zida, planirao je kredit da podigne, pa da se sljedeće godine možda i oženi, ali eto… U sekundi se ugasio život. Na motoru je od sedme godine, polagao je, volio je da vozi, a ovo mu je prva i posljednja nesreća koju je imao. Živio je brzo, tako je i otišao – kaže neutješni otac.

Istočna Bosna