10
Septembar

Poginule dvije osobe: U tragediji na autocesti učestvovao i automobil bh. oznaka

Published in Svijet

„Prema dosad prikupljenim informacijama u prometnoj nesreći dvije osobe iz teretnih vozila su smrtno stradale, dok druge osobe nisu ozlijeđene“, navodi zagrebačka policija

 

Dvije osobe iz tri teretna vozila, dva turska i jedno crnogorsko, smrtno su stradale u nesreći na A3 kod Ježeva.

 

„Oko 16 sati na A3, 3 km nakon odmorišta Ježevo u smjeru istoka, za sada iz neutvrđenih razloga i na neutvrđen način došlo je do prometne nesreće između tri teretna vozila, od kojih su dva turskih, a treće crnogorskih nacionalnih oznaka te dva osobna vozila, od kojih je jedno bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, a drugo bjelovarskih registarskih oznaka. Nakon prometne nesreće izbio je požar“, izvijestila je Policijska uprava Zagrebačka.

Požar su ugasili vatrogasci te je u saradnji s nadležnim službama, od 18.57 sati žurno otvoren sjeverni kolnik A3, između čvora Rugvica i Ivanić Grad za dvosmjerni promet jednim kolničkim trakom.

 

„Prema dosad prikupljenim informacijama u saobraćajnoj nesreći dvije osobe iz teretnih vozila su smrtno stradale, dok druge osobe nisu ozlijeđene“, navodi zagrebačka policija.

U gašenju požara učestvovao je 21 vatrogasac s 9 vatrogasnih vozila iz JVP Ivanić-Grad te DVD-ova Andrilovec i Dugo Selo.

– Bačve koje su eksplodirale predstavljale su veliku opasnost pri spašavanju i gašenju. Požar je ugašen u 18:00 sati, a vatrogasci su još na terenu i sudjeluju u sanaciji – rekao je zapovjednik JVP Ivanić-Grada Dario Kezerić.

Kezerić je za Dnevnik.hr potvrdio da su mjestom nesreće odjekivale detonacije.

– U jednom kamionu su bačve sa zasad nepoznatim tvarima, to su vjerojatno te detonacije. Bilo je pet detonacija. U drugom kamionu su bale papira, a treći je šleper s nekakvim armaturama – rekao je.

Na mjestu događaja policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s nadležnim državnim tužiteljem provode uviđaj. Okolnosti ove prometne nesreće utvrdit će se po dovršetku uviđaja.

Istočna Bosna