09
Septembar

VATRA GUTA KAMIONE, STRAVIČNA SVJEDOČENJA: LJUDI SU LEŽALI BEZ SVIJESTI, ODJEKUJU EKSPLOZIJE

Published in Svijet

Nedaleko od odmorišta Ježevo na autocesti A3 oko 16 sati sudarilo se više vozila. Iz PU zagrebačke kažu da još nemaju informacija o nesreći ni povrijeđenima te da je uviđaj u toku.

 

 
24sata.hr
 

Prema neslužbenim informacijama radi se o dva teretna vozila te dva automobila.

 
  • Prolazili smo suprotnim trakom i vidjeli gust dim, kad smo došli bliže, prizor je bio šokantan – ispričali su čitatelji, piše 24sata.hr

Kako se doznaje, na jednom kamionu koji je u plamenu su bačve koje stalno detoniraju, što otežava gašenje.

  • Među prvima sam došao blizu mjesta nesreće, vozio sam iz suprotnog smjera. Kolega iz prvog kamiona me zaustavio i vikao da zovem policiju. Nazvao sam 112 i poslije smo pokušali pomoći vozaču trećeg kamiona. Ležao je bez svijesti ali nismo mogli nikako otvoriti vrata jer su počele detonacije. Morao sam brzo otići jer sam i ja vozio cisternu koja se mogla zapaliti, nisam htio riskirati, nadam se da su ga uspjeli izvući na vrijeme. Vozim dugi niz godina i nisam ništa slično doživio, prestrašno – ispričao nam je čitatelj koji je među prvima se našao na mjestu nesreće.

Zbog saobraćajke nastala je velika gužva na autocesti, saobračaj je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima.

 

Na snimci se vidi da je u nesreći sudjelovao jedan kamion oznakama turske kompanije Karakus.

Iz HAK-a navode da je zbog nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između naplatne postaje Zagreb-Istok i čvora Ivanić Grad, prekinut saobračaj u oba smjera. U smjeru istoka obilazno se vozi preko Rugvice, a u smjeru zapada preko čvora Ivanić Grad (čvor Rugvica-ŽC3070–ŽC3034–ŽC3074–ŽC3041-nerazvrstana cesta Etanska cesta-DC43–čvor Ivanić Grad i obrnuto).

 

Kolone vozila u oba smjera duge su oko 2 km, javlja HAK oko 17.15 sati.

Video pogledajte OVDJE.

Istočna Bosna