biba bih

05
Septembar

VUČIĆ ZAPALIO INTERNET: SVI MU SE SMIJU ZBOG OVE FOTOGRAFIJE

Published in Svijet

Vučićev položaj, ali i držanje tijela na stolici ispred Trumpa, koji sjedi u fotelji za velikim radnim stolom, brojni korisnici Twittera opisali su “školskim primjerom poniženja”.

 

 
 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić postao je, ne svojom voljom, predmet podsmijeha na društvenim mrežama, a sve zbog fotografije na kojoj, kao školarac na stolici, sjedi nasuprot predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, koji u tom slučaju aludira na učitelja. Vučićev položaj, ali i držanje tijela na stolici ispred Trumpa, koji sjedi u fotelji za velikim radnim stolom, brojni korisnici Twittera opisali su “školskim primjerom poniženja”.

 
 

Ovakve reakcije su se pojavile posebno zbog činjenice što je Vučić nakon sastanka s Trumpom i premijerom Kosova Avdullahom Hotijem, gdje su potpisali ekonomski sporazum, demonstrirao dobru dozu hvalisanja i samoreklamiranja zbog poklona koji je dobio od Trumpa, olovke, potpisa i “ključeva Bijele kuće da uđe kad poželi”.

 

Upoređujući Vučićev položaj na stolici ispred Trumpa, na Twitteru su počele kružiti fotografije Josipa Broza Tita koji na fotelji sjedi pored bivšeg američkog predsjednika Richarda Nixona, dakle u istoj ravni.

 EhD4BZ6WAAEHVgX
 

Također, objavljene su i ranije fotografije pokojnog predsjednika Srbije Zorana Đinđića, koji, također u fotelji u istoj ravni, sjedi sa bivšim predsjednikom SAD-a Georgom W. Bushom.

EhI7EaUX0AAbfLM

 

Last modified on Subota, 05 Septembar 2020 17:12