02
Septembar

Kome se zamjerio vlasnik BMW-a: Prvo mu zapalili vozilo pa ga digli uzrak

Published in BiH

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo okončali su uviđaj u podzemnoj garaži zgrade u ulici Džemala Bijedića na broju 129, u sarajevskom naselju Nova Otoka, gdje je jutros u 8:28 sati odjeknula strahovita ekspolozija.

Samo pukom srećom nije bilo povrijeđenih, jer u trenutku eksplozije u blizini nije bilo ljudi. Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, eksplozivna naprava je, najvjerovatnije, postavljena ispod luksuznog BMW-a, čemu svjedoče i velika oštećenja na spomenutom vozilu. Identitet vlasnika vozila iz policije za sada nisu otkrivali.

Navodno, on trenutno nije u BiH, a i ranije je njegova imovina bila na meti. Naime, nedavno je nepoznata osoba zapalila njegovo vozilo koje je, također, bilo parkirano u istoj garaži.

Usljed jake detonacije oštećeno je još nekoliko vozila. O jačini eksplozije govori i to da su izvaljena vrata na nekoliko garaža te da su u blizini BMW-a popucali i zidovi.

Istražitelji su izuzeli i snimak za video-nadzora, a obavili su i razgovore sa vlasnicima vozila te stanarima, što je uobičajna procedura u ovakvim slučajevima.

Iz MUP-a KS kratko je rečeno da se intenzivno traga za osobom koja je postavila eksplozivnu napravu.

Istočna Bosna