01
Avgust

ŠTO SMO SE PRŽILI NA SUNCU, PRŽILI SMO SE: STIŽE OSVJEŽENJE

Published in BiH

Danas malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima više oblačnosti u istočnim područjima i dijelu centralne Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32, na jugu zemlje od 33 do 35 stupnjeva.

 

 
 

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Više oblačnosti u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 28 stupnjeva.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32, na jugu zemlje do 35 stupnjeva.

 

U ponedjeljak  u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne, lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim područjima. Jače naoblačenje u noći na utorak uvjetovat će padavine. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33, na jugu zemlje do 35 stupnjeva.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Lokalno će biti i pojačanog vjetra uz osjetan pad temperature zraka. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje do 28 stupnjeva, najavljuju iz FHMZ.

Istočna Bosna