- Sa Draganom Čovićem, kojem sam poželio dobro zdravlje, Bakirom Izetbegovićem... Za nas je važno da radimo što više. Možda ne umijem da govorim i sigurno nisam tako lijep i zgodan kao neki raniji predstavnici Srbije, ali je naš cilj da radimo konkretno za ljude - dodao je.

 

Naveo je važnost izgradnje puta Čačak - Požega, te da se ide dalje ka Sarajevu.

 

- Mi u Srbiji želimo da povežemo ljude. Moramo da živimo zajedno. Znam da nisam naročito popularan u bošnjačkom dijelu javnosti i znam šta će mnogi ljudi sa predrasudama i sa mnogo izmišljotina da izgovaraju stvari o meni, ali nemam problem s tim - kazao je Vučić.

 

On je istakao i da mu je Dodik uoči dolaska u Banju Luku najavio da "želi da razgovara o planovima RS-a i svojim idejama".

- Spreman sam da ih čujem i saslušam - kazao je.

 

Upitan o statusu RS-a i regionalnim odnosima, Vučić je podvukao da će saslušati Dodika, a da bi mu trebalo dugo vremena da "konzistentno, koherentno i dovoljno ozbiljno i odgovorno odgovori na to".

 

- Mi svi zajedno, Srbi, Bošnjaci i Hrvati, moramo da sačuvamo mir. To je broj jedan - kazao je.

 

Komentarišući najave o mogućnosti revizije presude BiH protiv Srbije za genocid, Vučić je poručio da "razumije sve političke prilike".

 

- Time ćete da dobijete - šta... Šta očekujete poslije toga od srpskog naroda i u odnosima sa Srbijom. Razumijem sve što radite, političke želje i namjere, ali šta je rezultat. Mislim da treba da se povezujemo i gradimo povjerenje, a ne da insistitramo na nepovjerenju. Znate šta stvarno mislim o užasu koji se dogodio u Srebrenici... - rekao je Vučić.