02
Juli

Vrbanjac i ministar Ramić potpisali ugovor o dodjeli 10.000 KM pomoći za “Merhametove” kuhinje

Published in BiH

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac potpisali su Ugovor o namjenskom korištenju doniranih sredstava.

 

Naime, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica obezbijedilo je HO “Merhamet” MDD iznos od 10.000 KM, kao podršku “Merhametovim” javnim kuhinama kojima je, kako je naglašeno, otežan rad tokom pandemije koronavirusa.

 

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac zahvalio se Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica i ministru Edinu Ramiću na, kako je kazao, ovoj vrijednoj donaciji, kao i na podršci koju pružaju “Merhametu”.

 

– “Merhamet” je tokom pandemije koronavirusa i u vrijeme mjeseca Ramazana podijelio pomoć vrijednu više od 1,5 miliona KM. Osim svojim redovnim korisnicima, pomoć je obezbijeđena i mnogim građanima koji su se tokom pandemije koronavirusa našli u teškoj situaciji. Zato nam je značajna svaka podrška. Stoga se zahvaljujem Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica i ministru Edinu Ramiću  na ovoj donaciji koja će dobro doći našim javnim kuhinjama – kazao je Vrbanjac.

Istočna Bosna