02
Juni

SINANOVIĆ: PRETUČEN SAM ZBOG PRIJAVE O KRŠENJU SAMOIZOLACIJE

Published in BiH

Nesvakidašnji slučaj dogodio se 23. maja u ugostiteljskom objektu u Žepču, kada je napadnut i pretučen Marinko Sinanović iz Ozmice, a kako tvrdi u svemu je prethodila ranija prijava napadača da krše izrečenu mjeru samoizolacije.

 

Avaz
 

Naime, kako priča Sinanović, toga dana nalazio se u jednom kafe baru kada ga je fizički napao D. Jozinović, zadavši mu tom prilikom nekoliko udaraca šakom u glavu i nogama po čitavom tijelu.

 
  •  Nakon toga sam pao i onesvijestio se. Kasnije mi prilazi i govori “da se dogovorimo”, nakon čega sam mu rekao da se makne od mene i da ću pozvati policiju – priča on.

Kaže da mu je nakon toga prišao mlađi brat Jozinović, koji ga je, tvrdi Sinanović, pesnicom udario u lijevu stranu glave, nakon čega ponovo pada u nesvijest.

 


Avaz
  • Kada sam došao svijesti, u međuvremenu je stigla i policija. Zatražio sam da se pozove hitna, jer mi je bilo loše i imao sam bolove po čitavom tijelu, posebno u predjelu glave. Umjesto da pozovu hitnu, policija se udaljila s lica mjesta – tvrdi Sinanović.

Zatim je automobilom prevezen u Hitnu pomoć Žepče, gdje je ponovo izgubio svijest i pao, a nakon nekog vremena je došao sebi, primio potrebnu terapiju te je otpušten.

 
  •  Smatram da sam napadnut jer sam izvjestan period prije incidenta pozvao policiju i prijavio D. Jozinović i druge što su kršili samoizolaciju. Odlukom općinskog načelnika, bio sam mobiliziran i zadužen da prijavim kršenja mjera štaba civilne zaštite – objašnjava Sinanović, koji je ogorčen što je napadnut, posebno uzme li se u obzir da je ratni vojni invalid 80 posto, ali i jer, tvrdi, policija, navodno, nije htjela pozvati hitnu da mu se ukaže pomoć.

Žalbu na rad policijskih službenika Sinanović je podnio komesaru i ministru, a Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK, ističe da se sprovodi istraga, piše Avaz.

  •  Po prijavi građanina, sprovodi se unutrašnja istraga kako bi se provjerili svi navodi iz predstavke i kako bi se ispitala zakonitost postupanja policijskih službenika prilikom intervencije – kaže Alić.

Istočna Bosna