Sva trojica imaju status osumnjičenih u predmetu "Respiratori", a sumnjiče se za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebu položaja, pranje novca, uništavanje ili krivotvorenje službenen dokumentacije, te primanje dara ili drugih oblika koristi.

 

Podsjećamo, ispitivanje Novalića, Solaka i Hodžića trajalo je do kasno u noć, nakon čega su uhapšeni i zadržani u prostorijama SIPA-e, gdje se još nalaze.

 

Nakon što budu predati Tužilaštvu BiH, bit će odlučeno o daljim mjerama koje će biti poduzete, odnosno da li će postupajući tužioci eventualno za njih zatražiti određivanje pritvora ili druge mjere zabrane.

 

- Tužilački tim Tužilaštva BiH intenzivno radi na ovom slučaju, a više informacija saopćit ćemo tokom dana - kazao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

 

U međuvremenu otkazana je sjednica Vlade Federacije koja je trebala biti održana jutros. Doprimijerka i ministrica finasija Jelka Milićević tražila je napismeno saglasnost da preuzme predsjedavanje Vladom, ali je dobila samo usmenu saglasnost, na šta nije pristala te je sjednica otkazana.