20
Maj

PRITEKAO U POMOĆ BEZ RAZMIŠLJANJA: PRIČA POLICAJCA KOJI JE UČESTVOVAO U SPASAVANJU ČOVJEKA U BANJOJ LUCI

Published in BiH

Čim smo primijetili muškarca u rijeci Crkvena, nas pet policajaca je sišlo u vodu i uz puno napora uspjeli smo ga izvući na obalu, rekao je ovo policajac Danijel Gavrić koji je učestvovao u spasavanju Željka K. iz rijeke Crkvene u Banjoj Luci.

 

Ras Srbija
 

Akcija spasavanja odigrala se oko 23.15.

 

Prvo su građani policiji prijavili da se nepoznati muškarac nalazi u Crkvenoj na raskrsnici Karađorđeve sa ulicom Đure Damjanovića. Na teren su odmah upućene dežurne patrole policije, kao i pripadnici SAJ koji su zbog policijskog sata bili na terenu.

 

U spasavanju je učestvovao Danijel Gavrić, policajac PS Lauš, koji priča da su po dolasku na lice mjesta muškarca zatekli kako potrbuške leži u vodi.

 
  • Uspostavili smo vizuelni konktakt i pozvali ga, kako bi utvrdili da li je u svjesnom stanju. Bio je dezorjentisan i samo je nešto promrljao. Sišli smo do vode i upitali da li ga je neko gurno, ali je nerazgovjetno odgovorio da je sam pao. Kada smo se uvjerili da nema teških povreda prišli smo i dovukli ga do obale – priča Gavrić.

On kaže da se radio o krupnom čovjeku, koji je ima oko 120 kilograma, a kako nije bio u stanju da sam stoji na nogama u pomoć su pozvali i kolege iz SAJ.

 

  •  Na tom djelu korito Crkvene je duboko nekih pet, šest metara i dosta je strmo. Pronašli smo konopac, kojim smo ga obavili, ali je nas pet policajaca na kraju ručno moralo da ga iznese iz vode. Čovjek je bio svjestan, ali dezorjentisan i pothlađen i nismo znali koliko je proveo u vodi. Nerazgovjetno je pričao, ali se vidjelo da nema težih povreda – kaže Gavrić, piše Srpska info.