Print this page
20
Maj

MUŽEVI, POMOZITE ŽENAMA OKO PRIPREME IFTARA!

Published in BiH

Mnoge žene svakodnevno provode više sati pripremajući iftare. Nažalost, tokom dana moraju obavljati većinu ostalih kućanskih poslova, i to bez ičije pomoći

 

 
 

Muževi moraju shvatiti težinu zadatka njihovih supruga, te se potruditi da pomognu, barem oko pripreme stola i usluživanja gostiju.

 

Žene bi trebale na nježan način podsjetiti svoje muževe da je sunnet pomoći oko kućanskih poslova, i da se nagrada za dobro djelo umnogostručuje za 70 puta tokom ramazana!

 

Kao vid pripreme, bračni par bi trebao rasporediti međusobne obaveze, kako bi se razvio osjećaj međusobne podrške i sigurnosti.

 

Možete zajedno i osmisliti iftarski jelovnik i odlučiti šta će ko odraditi od posla.

 

Tokom ramazana, supruge bi trebale iskazati zahvalnost muževima na pomoći, ma kako bila mala, a možda otkriju da će oni nakon toga biti još spremniji za pomoći!

 

Žene imaju naviku da iskritikuju članove porodice ukoliko nešto ne urade kako treba u kuhinji, ali je potrebno da uvažimo njihovu želju da pomognu.

 

Upamtite da vrijeme pripreme iftara možete iskoristiti za jačanje porodičnih veza, razgovor s mužem i prisjećanje na zajedničke sretne momente. Vrijeme koje ste proveli zajedno će vam tada biti mnogo slađe od hrane koju ste pripremili.