28
Mart

U BOSANSKOJ KRUPI OSPOSOBLJEN IZOLATORIJ ZA 70 EVENTUALNIH PACIJENATA

Published in BiH

Općina Bosanska Krupa osposobila je i opremila izolatorij, za eventualne pacijente pozitivne na koronavirus. Izolatorij je smješten u Prvoj osnovnoj školi, koja je u neposrednoj blizini Doma zdravlja.

 

 
 
 
  • Ovo je još jedna od aktivnosti, u okviru mjera i postupaka koje smo poduzeli s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa. Izolatorij je pripremljen za prijem 70 eventualnih pacijenata s lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je za potencijalne teže bolesnike dogovoren transport u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Nadamo se da izolatorij neće biti u funkciji, odnosno da ćemo biti efikasni s provođenjem preventivnih mjera, ali moramo biti spremni – riječi su načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića.

Krevete i prateću medicinsku opremu za izolatoriji osigurali su Općina Bosanska Krupa, Dom zdravlja i Civilna zaštita, uz podršku pojedinih lokalnih preduzeća.

 

U Bosanskoj Krupi do sada je evidentiran jedan smrtni slučaj povezan s bolešću COVID-19, a radi se o starijem muškarcu s narušenim zdravstvenim stanjem od ranije. Na području ove općine, trenutno su izdana i 203 rješenja o obaveznoj samoizolaciji građana.