- Mi još uvijek nismo ušli u Centar za srce tako da ne možemo govoriti o tome. Poduzimamo mjere i procjenu pacijenata i tek tada ćemo odlučiti gdje će biti smješteni. Nisu tačne informacije da je tamo već određen broj osoba u izoalciji - rekla je Mulić.

Ona je ovu izjavu dala Faktoru, nakon što smo je pitali u vezi s informacijama koje su se pojavile u Tuzli, a prema kojima je veći broj osoba, uposlenika i medicinskog osoblja iz Centra za srce već u izolaciji.

U ovom momentu nisu poznati detalji o njenom kretanju, mogućim kontaktima te ostalo.

Informacije koje je dala Mulić su trenutno jedino zvanično i provjereno što se sada može reći, a nakon što je objavljeno da je jedna osoba iz Tuzle i jedna iz Lukavca zaražena koronavirusom.

To su ujedno, trenutno, jedina dva slučaja zaraženih koronavirusom u Tuzlanskom kantonu.

U TK je danas testirano 17 uzoraka, od toga su dva pozitivna, a radi se o osobama iz Tuzle i Lukavca, rekla je za RTV TK ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

- Prema informacijama koje ja imam jedna osoba je putovala van BiH i nalazila se u samoizolaciji. Sada se ide u obradu prvih i drugih kontakata, obje osobe, njihova daljanja epidemiološka obrada i ići će u izolatorij jer tako nalaže procedura - rekla je Čolić.

Ministrica je za tuzlansku RTV 7 pojasnila da ne treba širiti paniku, a pozvala je prve kontakte oboljelih da se jave i da se njim što prije urade testovi.

- Uzorci su uzimani na mjestima gdje oboljeli žive, a oni će sada biti prebačeni u izolarorij - zaključila je Čolić.