27
Mart

DVOJE ZARAŽENIH VIRUSOM KORONA POBJEGLI SA INFEKTIVNE KLINIKE

Published in BiH

G.R. i D.R., koji žive u Banja Luci, a kod kojih je uvtrđen virus korona, pobjegli su sa Klinike za infektivne bolesti u centru Banja Luke.

 

 
 
 

Naime, radnici obezbjeđenja ove bolnice prijavili su nadležnoj policijskoj stanici, da su sa klinike, u kojoj su bili na liječenju, pobjegla dva nepoznata lica kod kojih je utvrđen virus korona.

 

  • Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 26.marta identifikovali su i locirali dva lica inicijala G.R. i D.R. nastanjeni u Banjoj Luci, kod kojih je utvrđen korona virus, a koji su pobjegli sa Кlinike za infektivne bolesti koja je smještena u ulici Jovana Dučića – saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

O svemu je obaviješten  dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima prenošenje zarazne bolesti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te da se navedena lica liše slobode ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da se lica obezbjede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo lišenje slobode, pišu Nezavisne.com.

 

Iz Policijske uprave Banja Luka podsjećaju da je D.R. juče, nezadovoljan uslovima u studentskom centru “Nikola Tesla” prijetio da će skočiti sa petog sprata, nakon čega su on i majka G.R. premješteni na Кliniku za infektivne bolesti u ulici Jovana Dučića u Banja Luci.

 

 

Policijska uprava Banja Luka, apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u RS-u, ponašaju odgovorno i savjesno, te da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije RS-a, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini.

Istočna Bosna