27
Mart

VIŠE OD 500 PENZIONERA DOBILO POMOĆ OPĆINE CENTAR

Published in BiH

Predstavnici Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Sarajevo sa aktivistima Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar i volonterima obilaze teren i na kućnu adresu dostavljaju higijenske pakete za penzionere koji se nalaze na evidenciji projekta “Hljeb i mlijeko”, a koji su ujedno i najugroženija kategorija.

 

 
 
 
  • Do današnjeg dana posjetili smo više od 500 penzionera koji se nalaze na evidenciji projekta “Hljeb i mlijeko”. Svakodnevno zaprimamo veliki broj poziva građana i nastojimo odgovoriti na njih i pomoći ljudima kojima je to neophodno. Osim podjele higijenskih paketa za najugroženije kategorije stanovnika, svakodnevno osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe i koji su ugroženi i ne mogu izaći iz svojih domova, nastojimo pomoći i u nabavci neophodnih potrepština – ističu iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.

Općina Centar  je obezbijedila pomoć za socijalno najugroženije penzionere. Penzioneri koji su materijalno situirani, a koji zbog mjera zabrane kretanja i zdravstvenog stanja ne mogu izlaziti iz svojih domova, mogu se obratiti na navedene brojeve telefona i zatražiti da volonteri za njihova sredstva obave neophodne kupovine i nabavke.

 

Brojevi na koji se građani mogu obratiti su: 033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010.

 

Također, na teniskim terenima na Koševu postavljen je stacionar gdje uposlenici Centra za sport i rekreaciju i Centra kulture i mladih Općine Centar na brojeve telefona 062-022-032 primaju zahtjeve za pomoć.

Istočna Bosna