Print this page
26
Mart

SELIMIĆ ZA HAYAT.BA: ŠUTIM DESET DANA ALI VIŠE NE MOGU, KAO DA SMO GUBAVI

Published in BiH

Iako su zemlje regije dogovorile koridor kako bi se održavao neometan protok roba, to se u praksi, izgleda, ne dešava.

 

 

Nekoliko stotina kamiona u Novim selima čeka na ulaz u našu državu na graničnom prijelazu Bijača.

 

Jedan od vozača kamiona, koji tvrdi da na ulaz u BiH čeka već deset dana, progovorio je javno o trenutnom stanju.

  • Šutim evo deset dana, ništa ne komentarišem i ne pišem, ali više ne mogu šutjeti. Deveti dan sam u kabini kamiona, da, iako sam zdrav hvala Bogu a idem preko granice gotovo svaki dan moramo da poštujemo odredbe zvaničnih i institucija i njihove naredbe. Vjerujte da svaki moj kolega to čini i pridržava se instrukcija. Iako se pridržavamo svih mjera koje su propisane mnogi naši građani nas vozače gledaju kao i prema nama se odnose kao prema psima lutalicama. Zašto je to tako ne znam, nije mi jasn oisto kao da mi nemamo djecu, majke, očeve, braću i porodicu. Ne mogu da shvatim njihov stav.
  • Zašto ovo pišem, evo zašto, gdje god da svratimo da nešto kupimo kafu ili za jesti kadaizađemo odmah su komentari „ovi idu dole“. Bogami, kao da smo gubavi. A ti isti i slični njima ne znaju da nije nas vozača, nebitno kamion, hitna… Da li bi oni imali šta prodavati, da li bi imao ko odvest do doktora, da li bi imao ko da im dostavi sve to što oni prodajum, da li oni i slični njima znaju ako vozači stanu stala je država. Ko bi dotjerao konvoj koji je večeras ušao u Bijaču sa opremom za bolnice, ko bi pretjerao žito iz Srbije koje je potrebno za bh. građane, ko bi svu ovu medicinsku opremu razvezao po državi i tako dalje. Zato vas molim kad vidite vozača naslonjenog na volan znajte da je i njemu dodijalo, ali se bori za svoju porodicu i za sve vas da vam bude bolje. Mi ne tražimo da budemo heroji, iako to jesmo, ali kada nas sretnete makar svirnite i pozdravite tog čovjeka jer se bori za sve nas – napisao je na svom profilu vozač kamiona Moamer Selimić

Za Hayat.ba kaže kako ovim statusom želio da pokaže loš odnos građana prema njima, uprkos njihovoj borbi i zalaganju u doba pandemije.

 

Njihovo zdravstveno stanje na graničnom prijelazu Bijača redovno prate sanitarni inspektori na svaki simptom, u tom slučaju jako dobro reaguju tvrdi Selimić za Hayat.ba.

  • Sanitarni inspektori prate situaciju i jako su korektni i profesionalni iako je velika gužva oni jako dobro rade svoj posao.