25
Mart

Ramić: Firmama koje ne otpuštaju radnike biće refundirani troškovi doprinosa

Published in BiH

 

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić izjavio je da će objaviti javni poziv u kojem će sve firme koje imaju tri i više zaposlenih pozvati da ne otpuštaju radnike, a Ministarstvo će onima koji zadrže radnike refundirati tri mjeseca doprinose za sve uposlene, na području RS.

“Prošle sedmice smo objavili javni poziv da ćemo refundirati sve troškove poljoprivrednih proizvođača na području RS, ljudima koji su se vratili. Pokrenut ćemo i aktivnosti da nabavimo repromaterijal za sjetvu”, rekao je Ramić.

U okviru privrede, kako je rekao, proteklih nekoliko godina su imali značajan iskorak kada je u pitanju broj novozaposlenih na području RS.

Dodao je da će, u okviru sektora za humanitarnu djelatnost, u narednom periodu donirati 2.000 prehrambenih paketa sa osnovnim namirnicama koje će podijeliti starim i ugroženim licima.

“U posljednje vrijeme su prisutni problemi po pitanju rada javnih kuhinja. Mi ćemo u narednom periodu sve te humanitarne i nevladine organizacije podržati iz naših projekata”, istakao je Ramić.

Istočna Bosna