24
Februar

GRANIČNA POLICIJA BIH: OTKRIVEN MIGRANT KOJI SE KRIO U PRTLJAŽNIKU I PET KRIVOTVORENIH DOKUMENATA

Published in BiH

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH, prilikom kontrole državljanina Republike Austrije R. Č. (1976) otkrili su krivotvorenu ličnu kartu i vozačku dozvolu Republike Hrvatske.

 

Anadolija
 

Kontroliran je u kombiju, austrijskih nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Gradiške. Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”krivotvorenje isprave“, protiv R. Č. spomenutoj instituciji, bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.

 

Istovremeno službenici JGP Brod otkrili su krivotvorenu ličnu kartu Republike Italije, pasoš Pakistana i boravišnu dozvolu Italije koje su na uvid dale dvije osobe afroazijskog porijekla.

 

Kontrolirani su u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo – Dortmund na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod. Osim krivotvorenih dokumenata, službenici ove jedinice su u istom autobusu u prtljažnom prostoru, između torbi putnika, otkrili i osobu afroazijskog porijekla koja je izjavila da dolazi iz Maroka.

 

Niko od tri osobe nije imao dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njihov identitet te su predate pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH. Svi krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Istočna Bosna