- Pored Beča, Stokholma i Vaxja, pregovaramo s Wizz Airom da ponovo uspostavimo liniju za njemački Baden Baden. Ukoliko ne uspijemo postići dogovor za tu destinaciju tražit ćemo da nam ponude neku drugu - kaže za Faktor direktora MAT-a Esed Mujačić.

 

Iz Tuzle se kompanijom Wizz Air kontinuirano leti na 11 destinacija, a to su Dortmund, Memmingen, Eindhoven, Basel Mulhouse, Malmo, Frankfurt Hahn, Gothenburg, Fridrishafen, Billund, Berlin Schonefeld i Keln.

 

- U pregovorima smo s kompanijom Fly Bosnia da uvedemo i liniju za London. Ona već postoji sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a sada želimo tome pridodati i Tuzlu - dodaje Mujačić.

 

Na MAT-u je prošle godine završen novi putnički terminal, a vrlo brzo trebala bi početi gradnja atrija koji će koštati oko milion maraka. Sredstva za ovaj projekat su zajednički obezbijedili Aerodom i Vlada FBiH.

 

- Za atrij smo prije dva dana dobili građevinsku dozvolu i očekujemo da vrlo brzo uđe izvođač radova i započne posao - kaže direktora Mujačić.

 

Atrij na MAT-u imat će 900 kvadratnih metara površine, a planirano je da se tu smjeste suvenirnice, rent-a-car agencije i turističke agencije.