11
Februar

MEDICINSKA SESTRA I NJEN MOMAK PRODAVALI DROGU

Published in BiH

U Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci jučer je saslušano petero od 14 uhapšenih u akciji “Kavez”, osumnjičenih za trgovinu narkoticima, a među njima i medicinska sestra Lora Glušica (21), koja je kao volonter radila u UKC-u Republike Srpske.

 

Avaz
 

Osim nje, u Tužilaštvo su sprovedeni vođa grupe Savo Čolić (32), momak medicinske sestre Dragan Narančić (27) i Radovan Stanković (49), svi iz Banje Luke, te Vinko Đurić (32) iz Doboja.

 

  • MUP RS dostavio je izvještaj protiv 12 osoba osumnjičenih da su počinile krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droge. Pet ih je sprovedeno na saslušanje, dok su ostali osumnjičeni pušteni i u nastavku postupka branit će se sa slobode – rekla je portparol Tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Ona kaže da je akcija “Kavez” rezultat višemjesečne istrage koju je Tužilaštvo radilo u saradnji sa MUP-om RS te da će tužilac nakon saslušanja odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor.

 

 
  • Osumnjičenima se na teret stavlja da su od avgusta 2019. do februara ove godine posredovali u prodaji i kupovini te prometu heroina, marihuane, spida i drugih zabranjenih supstanci korisnicima u Banjoj Luci – kaže Vidović-Đaković.

Unajmljeni stanovi

 

U policiji saznajemo da je drogu uglavnom nabavljao Čolić, dok su Narančić i Glušica od njega kupovali te dalje skladištili u unajmljenim stanovima i preprodavali preko mreže preprodavaca koju su činili ostali osumnjičeni.

 

Zanimljivo je da njih dvoje ranije nisu prolazili kroz policijske evidencije kao osobe sklone zloupotrebi narkotika. Većina ostalih policiji su poznati odranije.

 

Čolić je osuđen na 12 i po godina zatvora jer je prilikom pljačke 2009. godine ubio stolara Milorada Samardžiju, objavio je Avaz.

 

Marihuana i novac

 

Akcija “Kavez” provedena je u Banjoj Luci, Bijeljini, Zvorniku i Doboju i uhapšeno je ukupno 14 osoba. Obavljeni su pretresi na 11 lokacija i tom prilikom zaplijenjeno je oko 300 grama marihuane, deset grama heroina, 24 mililitra tečnog metadona. Privremeno su oduzeta četiri pištolja, oko 2.000 maraka i 2.400 eura, više digitalnih vaga, drobilica za marihuanu, mobilni telefoni, SIM kartice, rokovnici i drugo.

Istočna Bosna