11
Januar

U BIH DANAS NAJAVLJEN SNIJEG: POGLEDAJTE U KOJIM PODRUČJIMA ĆE PADATI

Published in BiH

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme veći dio dana. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, u višim područjima može provijavati i slabi snijeg, a ponegdje može pasti i malo kiše. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima.


Arhiv
 

U Hercegovine prije podne pretežno oblačno, a poslije podne razvedravanje. Vjetar u Bosni slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim djelovima moguća je magla. Tokom dana, mjestimično može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 4°C.

 

U nedjelju umjereno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti dugotrajne magle. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

 

 

U ponedjeljak dugotrajna magla i niska oblačnost se očekuje na području Krajine, sjevera, sjeveroistoka, te po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama sunčano. Vjetar u Bosni slab istočnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

 

U utorak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

 

Istočna Bosna