Print this page
07
Januar

ČOPOR VUKOVA UŠAO U SELO: RASTRGLI SU JEDNOG PSA, MJEŠTANI PRESTRAVLJENI

Published in BiH

Čopor vukova napao je i rastrgao psa ispred farme krava u Eminovom Selu pored Tomislavgrada.


 
 

Prema riječima vlasnika farme Joze Jurića, pas je bio u svojoj kućici uz štalu, a iako je taj prostor dobro osvijetljen i u neposrednoj blizini kuća, vukovi su se odlučili na napad.

Stoka i još nekoliko pasa bili su zatvoreni u kavezima i štalama pa divlje životinje nisu mogle doprijeti do njih. Stanovnici okolnih mjesta upozoravaju da u posljednje vrijeme često u blizini svojih kuća viđaju vukove, čak i usred dana.

Kako je kazao predsjednik Lovačkog udruženja “Vran” Stjepan Škaro, u saradnji s drugim lovačkim udruženjima priprema se hajka na tog predatora koja će se odvijati na području od planinskog dijela Tušnice prema Šujici.

 

Napad vukova na pse i druge domaće životinje nije rijedak slučaj u ovo doba godine. Prije tri godine u mjestu Omolje vukovi su pojeli tri, a u Borčanima jednog psa.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Orlova stina” Mate Buntić istakao je da silazak vukova u naseljena mjesta nije neuobičajena pojava.

  • Toga je bilo i uvijek će biti. Nije riječ o nedostatku hrane u prirodi, nego o tome da vuk gleda da sa što manje uložene energije dođe do plijena, a najlakši mu je plijen svezan pas. Također, ove godine nema debelog snježnog pokrivača i vuku je u takvim uvjetima teže uloviti srneću divljač – kazao je Buntić.