01
Decembar

U RANIM SATIMA NAŠU ZEMLJU POTRESAO JOŠ JEDAN ZEMLJOTRES JAČINE 4, 1 STEPENA

Published in BiH

Kako navodi Euromediteranski seizmološki centar zemljotres je zabilježen nešto iza 4 sata, a epicentar je bio na području Nevesinja. Jačina novog potresa bila je 4,1 stepena po Rihteru, a epicentar je bio tri kilometra od Nevesinja, na dubini od 10 kilometara. Ovaj kratkotrajni zemljotres su, kako su nam javili naši čitatelji, osjetili stanovnici Sarajeva i […]

EMSC
 

Kako navodi Euromediteranski seizmološki centar zemljotres je zabilježen nešto iza 4 sata, a epicentar je bio na području Nevesinja.

Jačina novog potresa bila je 4,1 stepena po Rihteru, a epicentar je bio tri kilometra od Nevesinja, na dubini od 10 kilometara.

 

Ovaj kratkotrajni zemljotres su, kako su nam javili naši čitatelji, osjetili stanovnici Sarajeva i Mostara ali i susjedne Crne Gore i Hrvatske.

Kao što je poznato ovo je samo još jedan u nizu zemljotresa koji su pogodili jadransko priobalje, a svakako da je najveću štetu pretrpjela Albanija koju je 26. novembra pogodio razorni potres u kojem je prema posljednjim informacijama poginulo najmanje 50 osoba, a ranjeno preko 700.

Istočna Bosna