24
Novembar

Komšić: Neka Dodik objavi dokument, majka je sina kudila što se vadio

Published in BiH
Komšić: Neka Dodik objavi dokument, majka je sina kudila što se vadioFoto: I. Š./Klix.ba
 
Komentirajući iz Sjedinjenih Država, gdje trenutno boravi u radnoj posjeti, današnju izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kako dokument koje je Predsjedništvo BiH usvojilo ne znači aktivaciju MAP-a, Komšić je poručio da ako Dodik želi da se povjeruje onome što on govori, put je jednostavan - neka objavi dokument na koji je pristao.
"Nemam ništa protiv da Dodik pojašnjava detalje SDS-u i PDP-u", kazao je u izjavi za Fenu predsjedavajući Željko Komšić komentarišući najavu Milorada Dodika da će vladajuća koalicija u RS-u, kada Plan reformi bude aktivan, dostaviti entitetskom parlamentu cjelovit uvid u ovaj dokument.
Komšić dalje navodi da je Bosna i Hercegovina je u MAP-u još od decembra prošle godine.
"U to se svako može uvjeriti ukoliko konsultuje zvaničnu web stranicu NATO-a. Dokument koji smo usaglasili, koji predajemo NATO-u shodno odluci koji smo donijeli je upravo onakav kakav treba da bude, i kakav se traži", kazao je Komšić.
Rekao je da ponekad ima razumijevanja za "preopterećenost i nedostatak koncentracije kojem je konstantno izložen gospodin Dodik, kao i nemogućnost da obrati pažnju na ono što mu govore njegovi savjetnici".
"Međutim, da gospodin Dodik ne bi upao u još težu poziciju, savjetujem mu da se sjeti one narodne 'nije majka sina kudila što se kockao, nego što se vadio'", zaključio je Komšić.
 
Last modified on nedjelja, 24 Novembar 2019 22:35

Istočna Bosna