19
Novembar

PONESITE KIŠOBRAN DANAS, EVO GDJE SE OČEKUJU UDARI VJETRA

Published in BiH

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će prije podne biti i magle. Od poslijepodnevnih sati nove padavine sa juga će se do kraja dana proširiti na cijelu zemlju. Vjetar većinom slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera.

Ilustracija
 

Prije podne i sredinom dana povremeno jaki udari vjetra se očekuju na zapadu i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7 stepeni, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuje kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 13 stepeni.

 

Sutra se prognozira se pretežno oblačno vrijeme sa kišom prije podne. Vjetar slab južnog smjera. Temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 9 do 15°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

Istočna Bosna