06
Novembar

Salkić: Haris Eminović promoviše ime i zastavu BiH širom svijeta

Published in BiH

Čestitajući Eminoviću, njegovom treneru, klubu i porodici na tom izvrsnom rezultatu, kazao je da smatra da takvi uspjesi trebaju imati veliku podršku svih nadležnih institucija

 

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić danas je primio bosanskohercegovačkog parastonotenisera Harisa Eminovića iz Banja Luke, koji je prošlog mjeseca osvojio zlatnu medalju na Svjetskom kupu u finskom Pajulahtiju.

 

Izrazio je zadovoljstvo, jer se Harisu ostvario san da predstavlja državu Bosnu i Hercegovinu.

 

- Veliko je zadovoljstvo razgovarati sa ovim talentovanim, vrijednim i upornim sportistom. Posebno mi je drago što se Harisu ostvario san da predstavlja državu Bosnu i Hercegovinu, te što je ponosan na činjenicu da je prvi u našoj zemlji donio zlatnu medalju sa svjetskog takmičenja u stonom tenisu. Njegov životni put, naporan rad i odricanje, velika su inspiracija za sve mlade ljude u ovoj zemlji, koji žele da postignu velike rezultate. Mladi u ovoj zemlji, ali i mladi Bosanci i Hercegovci širom svijeta, snaga su koja može i treba ovu zemlju razvijati i promovisati njeno ime i zastavu širom svijeta – saopćio je Salkić.

 

Čestitajući Eminoviću, njegovom treneru, klubu i porodici na tom izvrsnom rezultatu, kazao je da smatra da takvi uspjesi trebaju imati veliku podršku svih nadležnih institucija.

 

Najavio je će učiniti koliko god može više da se tom mladom sportisti i njegovom klubu pomogne.

 

Haris Eminović je učenik četvrtog razreda Medicinske škole u Banjoj Luci, a stoni tenis igra od jedanaeste godine.

 

U protekle tri godine je predstavljao Bosnu i Hercegovinu i svoj klub STKI “VRBAS” na različitim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Osvajao je brojne zlatne, srebrene i broznane medalje. Cilj ovog sportiste, njegovih kolega i trenera, je nastup na Paraolimpijskim igrama.

 

Zajedno sa "zlatnim" mladićem Harisom Eminovićem, današnjem sastanku je prisustvovao i njegov trener Jovica Šormaz i njegova majka Amela Eminović.

 

IB

Last modified on srijeda, 06 Novembar 2019 20:32

Istočna Bosna