05
Novembar

Detalji potjere za ubicom: Čaušević se ubio bombom

Published in BiH

Nedžad Čaušević, osumnjičeni za ubistvo ženske osobe u sarajevskom naselju Nedžarići, izvršio je samoubistvo aktiviranjem bombe na lokalitetu Gušča brdo u opštini Istočna Ilidža.

 

Rekao je ovo novinarima portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, te dodao da je osumnjičeni prilikom bjekstva pucao na policiju, nakon čega je izvršio samoubistvo aktiviranje ručne bombe.

 

Govoreći o ovom slučaju, Hadžiabdić je naveo da je operativni centar MUP-a KS jutros oko 7 sati obaviješten da su dvije osobe zadobile povrede za koje se sumnja da su proistekle upotrebom vatrenog oružja u ulici Aleje Bosne srebrene.

 

Na mjesto nesreće izašli su pripadnici Uprave policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe, dok je druga osoba prevezena na ukazivanje dalje ljekarske pomoći, prvo u Opću bolnicu, a potom i na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

 

Na mjestu događaja, podsjetio je, izvršen je uviđaj po nadzorom Tužilaštva KS.

 

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela, kvalifikovanih kao ubistvo i izazivanje opšte opasnosti sa težom posljedicom, policijski službenici su identifikovali osumnjičenog Nedžada Čauševića.

 

"U saradnji sa OSA-om i PU Istočno Sarajevo locirano je vozilo koje je Čaušević koristio. Ovom prilikom mi se zahvaljujemo na saradnji PU Istočno Sarajevo i OSA-i. U ovom momentu nemamo više informacija o osobi koja je izvršila ubistvo. Sve ono što smo poduzeli jeste da se isti što prije locira i liši slobode", rekao je portparol MUP-a KS.

 

Osumnjičeni Čaušević je, nakon što je primijetio policijske službenike, iz vatrenog oružja pucao, ali niko povrijeđen.

 

"Izvršio je samoubistvo aktivirajući ručnu bombu", potvrdio je Hadžiabdić.

Istočna Bosna