21
Oktobar

Sutra ujutro u 9:00 sati na N1: Ramiz Salkić, Malik Garibija i Azra Dedić u Novom danu

Published in BiH

U Novom danu sutra gledajte:

 

thumbnail BIH Poster Novi Dan alma ramiz azra

 

Uživo ćemo biti u Banjaluci. Za Novi dan govori potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić. Između ostalog govorimo o formiranju novog savjetodavnog odbora, sjednici NSRS, položaju Bošnjaka u RS, te ostalim aktuelnim političkim temama.

 

Uživo ćemo biti i u Bihaću. Govorimo o migrantskoj krizi u USK. Jučer je održan i sastanak Operativne grupe za upravljanje migrantskom krizom.

 

Ko brine o starim i bolesnim koji nemaju najbliže srodnike? Koje su obaveze ustanova u KS, koja su prava koja imaju građanke i građani? Koliko i pojedinci i društvo mogu učiniti da se ne nalazimo u situaciji da ljudi budu prepušteni sami sebi. Za Novi dan govore aktivistica Azra Latifić i ministar socijalne politike KS Malik Garibija.

 

Azra Dedić iz Bihaća evropska je prvakinja u judou i sutra je zajedno sa svojim trenerom Fikretom Fićom Bečićem uživo iz Bihaća gošća Novog dana. Azra je prva osoba s Downovim sindromom koja je u Bosni i Hercegovini stekla majstorsko zvanje u bilo kojoj borilačkoj vještini, prva zaposlena u BiH, a sada i evropska šampionka.

 

Maja Halilović, prva biodizajnerica u BiH, radi na istraživanju biorazgradivih materijala koji bi u budućnosti mogli zamijeniti plastiku. Maja je sutra naša gošća.

 

Sutra pričamo o alpinističkom kampu i promociji projekta "Srce Veleža".

 

N1

Istočna Bosna