14
Oktobar

SALKIĆ ČESTITAO KAVAZOVIĆU NA PONOVNOM IZBORU ZA REISU-L-ULEMU

Published in BiH

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić danas je uputio čestitku Huseinu ef. Kavazoviću na ponovnom izboru za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Agencije
  • Vaš odnos prema muslimanima u ovom dijelu naše domovine Bosne i Hercegovine zaslužuje veliku pažnju i poštovanje – naveo je Salkić.

Ukazao je da je Kavazović, u vremenu kada je obavljao dužnost muftije tuzlanskog, bio na čelu procesa povratka u sjeveroistočnu Bosnu i Hercegovinu

 
  • Svojim primjerom pokazali ste kako se treba odnositi prema svim dijelovima naše domovine – naglasio je Salkić.

Obavljajući dužnost vrhovnog vjerskog poglavara muslimana u prvom mandatu, pokrenuo je, kako je dodao, projekte koji su olakšali funkcioniranje Islamske zajednice u bh. entitetu RS, a time ste olakšali i život Bošnjaka muslimana u ovom dijelu naše zemlje.

  • Vaš ponovni izbor na mjesto reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini potpuno je zaslužen, i tom činjenicom su obradovani Bošnjaci muslimani u ovom dijelu naše zemlje. Želim Vam da i ovaj mandat obilježite uspješnim projektima u interesu našeg naroda u Bosni i Hercegovini, ali i iseljeništvu. Posebno se radujem nastavku naše saradnje u realizaciji projekata od interesa za naš narod u ovom dijelu naše domovine. Uz molbu dragom Bogu da Vam podari dobro zdravlje, upućujem Vam iskrene selame iz Banje Luke, navedeno je u čestitki potpredsjednika Salkića.

Istočna Bosna