30
Septembar

Strašna tragedija: U nesreći kod Hadžića poginuli majka, beba i nana

Published in BiH

Iz Tužilaštva KS su nam kazali da će nakon što se vještaci izjasne biti poznate sve okolnosti i uzroci ove stravične nesreće

 
 

U stravičnoj nesreći koja se danas dogodila na putu M-17 Hadžići - Pazarić, u mjestu Zovik, poginuli su članovi iste porodice, tačnije žena, njena majka i njena beba u dobi od nekoliko mjeseci, nezvanično je potvrđeno za Faktor. 

Nezvanično, stradali su iz Tarčina, a u trenutku nesreće kretali su se iz pravca Hadžića. 

Oni su se nalazili u putničkom vozilu "peugeot", koji se direktno sudario sa kamionom, čijem je vozaču ekipa Hitne pomoći ukazala ljekarsku pomoć na mjestu nesreće.

Na mjestu nesreće uviđajne radnje su okončane u 17.45 sati, nakon čega su vozila uklonjena, a saobraćaj, koji se usmjeravao preko naselja Gradac, ponovo je normaliziran, potvrdio je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić. 

Uviđajem je rukovodio dežurni kantonalni tužilac, a obavili su ga vještaci saobraćajne, mašinske i medicinske struke, te pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo. 

Iz Tužilaštva KS su nam kazali da će nakon što se vještaci izjasne biti poznate sve okolnosti i uzroci ove stravične nesreće.

FOTO: KEMAL SOFTIĆ

Nesreća se, podsjećamo, dogodila oko 13.25 sati, a prema kazivanjima očevidaca, sve tri osobe iz "peugeota 307", koji se direktno sudario sa kamionom sa mješalicom za beton, stradali su na mjestu nesreće. 

Izvor:  Faktor

Istočna Bosna