18
Septembar

Humanitarna organizacija “Nova Nada” iz Norveške obradovala učenike u Voljavici, Dobošnici i Tuzli

Published in BiH

Humanitarna organizacija “Nova Nada” iz Norveške u saradnji sa Udruženjem građana "Rodni Kraj" Tuzla , obradovali su učenike prvih razreda  u Dobošnici, Voljavici i Tuzli.

 

6

 

Učenicima su podjeljeni školski ruksaci sa svim potrebnim priborom koji će im biti potreban tokom ove školske godine.

 

Donacijom je obuhvaćeno 40 učenika iz OŠ "Dobošnica" Lukavac, OŠ "Voljavica" , "Pazar" i "Kreka" iz Tuzle. Donacija je namijenjena prvačićima, koji polaze u škole locirane daleko od urbanih centara, te razrede koji broje tek po dva-tri učenika.

 

U razgovoru sa direktorom Osnovne škole "Pazar" Almirom Dorićem koji se u ime roditelja  zahvalilo Humanitarnj organizaciji “Nova Nada” na posjeti i donaciji za učenike, i istaknuo kako ovakve donacije predstavljaju značajan poticaj u radu i učenju, te u značajnoj mjeri učenicima daju kvalitetniji ambijent i uvjete za učenje i zdravo odrastanje. Početak nove školske godine za sve roditelje, osim velikog uzbuđenja, predstavlja značajnu stavku u kućnom budžetu, a djeci susret sa nečim potpuno novim.

 

Humanitarna organizacija “Nova Nada” iz Norveške postoji vec 10 godina i jedan je od najstarijih udružena u Norveškoj koja svojim akcijama i humanitarnim radom svakodnevno kroz razne projekte pomaže djeci u Bosni i Hercegovini.

 

23458767101

 

Last modified on četvrtak, 19 Septembar 2019 21:54

Istočna Bosna