03
Septembar

Ponudio 100.000 eura da mu ubiju brata i pretuku sina

Published in BiH

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata s pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municija, te drugi predmeti

 

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, a nakon opsežnih istražnih radnji, zadokumentovali osobu iz Bihaća inicijala R.D. (1964.) koja se dovodi u vezu s krivičnim djelom “podstrekavanje na ubistvo”.

 

Osoba lišena slobode se dovodi u vezu s predmetnim krivičnim djelom na način da je u prethodnom periodu angažirao određene osobe iz Hercegovačko-neretvanskog kantona koja su za 100.000 eura trebala da likvidiraju njegovog brata inicijala D.B. i da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu inicijala N.D., koje će za poslijedicu imati određeni stepen invaliditeta.


U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać, izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični koji je tokom današnjih aktivnosti lišen slobode.


Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata s pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municija, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja predmetnog krivičnog djela.

 

Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predato Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, saopćeno je iz FUP-a.

Last modified on utorak, 03 Septembar 2019 16:59

Istočna Bosna