07
August

ZENICA JE JOŠ U ŠOKU: TEŠKA SUDBINA HUSEINA MEHIĆA

Published in BiH

Zenica je još u šoku nakon tragedije koja se dogodila u naselju Babina Rijeka, u ulici Prve zeničke brigade, kada je Husein Mehić (28) poginuo nakon pada s petog sprata zgrade.

 

Obavljen uviđaj

 

Policija i dežurni kantonalni tužilac sinoć su na mjestu nesreće obavili uviđaj, kojim će biti utvrđene sve okolnosti ove tragedije.

 

- Imamo informaciju da je jedna osoba pala s petog sprata zgrade. Utvrđuje se radi li se o samoubistvu ili nesretnom slučaju - kazali su iz policije za “Avaz” neposredno nakon ovog nemilog događaja.

 

Iako su stanari zgrade u kojoj je živio mladić tvrdili da je Mehić skočio u smrt, prijatelji tvrde da se, navodno, radi o nesretnom slučaju.

 

Mladić je, najvjerovatnije, stradao kada je pokušao prijeći s prozora na balkon svog stana kada je pao na zelenu površinu ispred zgrade.

 

Vidno šokirane komšije odmah su izašle iz svojih stanova te su s nevjericom posmatrale njegovo tijelo.

 

Preživio nesreću

 

Podsjetimo, Mehić je radio u Rudniku mrkog uglja Zenica. Kobne 2014. godine preživio je rudarsku nesreću koja se dogodila u jami Raspotočje usljed gorskog udara.

 

Tada su duže od 20 sati rudari bili zatrpani zemljom u dubini jame. U opsežnoj akciji spašeno je 29 zeničkih komorata, među kojima i Mehić, dok je njih pet, nažalost, izgubilo živote.

 

(Hayat / Foto: Arhiva)