Print this page
05
Avgust

Lider SDA poručio iz Tuzle: Vratili smo ponos i identitet Bošnjacima

Published in BiH

Stranka demokratske akcije imala je odgovore na sva teška pitanja koja su iskrsnula u protekle tri decenije, otvorili smo demokratske procese i stali u kraj jednopartijskom sistemu, a SDA iz Tuzle je bila dio svega toga, poručio je predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović večeras iz Tuzle

 

 

 Stranka demokratske akcije imala je odgovore na sva teška pitanja koja su iskrsnula u protekle tri decenije, otvorili smo demokratske procese i stali u kraj jednopartijskom sistemu, a SDA iz Tuzle je bila dio svega toga, poručio je predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović večeras iz Tuzle.

 

U ovom gradu svečanom tribinom obilježeno je 29 godina od osnivanja SDA, a stranački predsjednik je naglasio da je kroz ove godine vraćen ponos i identitet Bošnjacima, njihovo ime i jezik.

 

- Pomalo je čudno da SDA nema bolju podršku u Tuzli, to je jedan poseban fenomen. Naš ministar Bukvarević je branio BiH, bio dobar borac, imao je ogroman doprinos za donošenje zakona o borcima, mislim da treba više cijeniti takve ljude - naglasio je Izetbegović.

 

Predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je istakao da je formiranje SDA na ovim prostorima imalo za cilj očuvanje države i političko uspravljanje Bošnjaka.

 

- Danas obilježavamo godišnjicu, sjećamo se osnivača. Ubrzo je uslijedila agresija, a mi možemo kazati da je SDA za ove godine bila vodeća snaga u svim pozitivnim projektima - rekao je Bukvarević.

 

Naglasio je da SDA i danas predvodi sve pozitivne procese u BiH.

 

Očekuje da će nova Vlada TK, zajedno s federalnom vladom, raditi zajedničke projekte koji će povezati Tuzlake s drugim gradovima.

 

- To je naše opredjeljenje za naredni period, mislim da će SDA položiti i taj ispit - naveo je Bukvarević.

 

Delegacija SDA danas je boravila u Tuzli, predvođena predsjednikom Izetbegovićem, federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom Bukvarevićem, a tokom dana je održan sastanak s predstavnicima kantonalne vlade i kantonalnim stranačkim odborom.

 

Također, položeno je cvijeće na Kapiji i Slanoj Banji.

 

Izvor:  Fena