07
Juli

Senad i Muhamed kreću na 24-satni biciklistički maraton Bihać - Srebrenica

Published in BiH
Senad i Muhamed kreću na 24-satni biciklistički maraton Bihać - Srebrenica
Podrška i pratnja u autu bit će im Džano Badić i Avdo Kulašin.

"Za Bihać krećemo 9. jula rano ujutro, a iz Bihaća vožnja počinje u 19 sati isti dan, te planiramo maratonce koji su krenuli dva dana ranije stići do Olova oko 12 sati 10. jula te zajedno nastaviti do Memorijalnog centra Potočari, kako bi odali počast nastradalima u genocidu 1995.", rekao je Bečković.

Muhamed Hairlahović kaže da se za ovaj poduhvat spremaju već mjesec dana. 

"Zbog poslovnih obaveza treninge smo radili rano ujutro, tako da je i to bilo dodatno naporno, ali znajući koji je motiv, sve se lako ispunjavalo", izjavio je Hairlahović.

 


Za ovaj poduhvat potrebno je mnogo toga od logistike i zahvaljujući Trek Bike Centru uspjeli smo obezbijediti odgovarajuće bicikle i biciklističku opremu.

Već osam godina ekipa TREK Team vozi ovaj maraton iz Bihaća u tri etape sa svim biciklistima. Također i ove godine će nekoliko njih voziti sa ostalim maratoncima, a nekoliko članova priključit će se iz Sarajeva sa ostalim biciklistima.

Senad i Muhamed kažu da već nekoliko godina planiraju 24-satnu vožnju, motiva ima mnogo da uspiju, a žele i dodatno ukazati da se ne smije zaboraviti sve ono što se desilo u Srebrenici. 

Rijetki su oni koji su se odvažili za ovakav poduhvat.

Istočna Bosna