12
Juni

Argeta i PPDIVUT: Potpisan kolektivni ugovor

Published in BiH

U prostorijama kompanije Argeta doo Sarajevo danas je svečano potpisan Pojedinačni kolektivni ugovor između SS PPDIVUT , Sindikalne organizacije Argeta i Argeta doo, piše Radnički media servis za Zapadni Balkan.

 

62310957 2896481577091507 303369315531358208 n

 

Ugovor su potpisali prof.dr. Mehmed Avdagić ispred PPDIVUT BIH, Biljana Lazarević ispred Sindikalne organizacije Argeta i Samir Brodović direktor Argeta doo.

 

Ovim kolektivnim ugovorom se definišu prava radnika u Argeti, a čelnica Sindikata Argeta Biljana Lazarević izjavila je za Radnički media servis da danas potpisani kolektivni ugovor treba da bude primjer ostalim poslodavcima kako se kroz pozitivan primjer socijalnog dijaloga mogu uspješno štiti radnička prava i sprečavati iseljavanje iz zemlje.

 

U otvorenom dijalogu potvrdila se opredjeljenost u daljoj gradnji međusobnog povjerenja i uvažavanja dva socijalna partnera na svim nivoima, što je jedan od uslova za ostvarivanje boljih i pozitivnijih rezultata poslovanja, rekla je Biljana Lazarević, predsjednica Sindikata Argete u BiH.

 

Biljana Lazarević kaže za Radnički media servis da je Argeta kompanija koja posebno poštuje svoje zaposlenike i koja se izdiže iznad prosječne slike o poslodavcima.

 

Radnički media servis

Atrakcija

Last modified on srijeda, 12 Juni 2019 23:00

Istočna Bosna