31
Maj

'ZAISTA JE BILO LIJEPO': NOVCEM IZ BUDŽETA PLAĆEN 'SUPER PROVOD' VLASTI U KANTONU SARAJEVO

Published in BiH
 
 

Predstavnici vladajućih stranaka u Kantonu Sarajevo su se "malo izdvojili iz Sarajeva da dan provedu skupa" i "super su se proveli", a njihov je "super provod" plaćen novcem iz kantonalnog budžeta.
 
 
Tim je riječima premijer Kantona Sarajevo Edin Forto pokušao demantirati informaciju Faktora da su predstavnici stranaka koje čine kantonalnu vlast održali vanredni sastanak s ciljem pokušaja spašavanja postojeće većine, čiji je opstanak ugrožen potpisivanjem sporazuma o saradnji između SDA, SBB-a i Demokratske fronte."Super provod" je upriličen u Tarčin Forest Resortu, luksuznom kompleksu u blizini Sarajeva.
 
- Oni su nam dali super ponudu i zaista nam je lijepo bilo – kazao je Forto za Radio Sarajevo.Dodao je premijer da se radilo o "čistom druženju" i "jednom prekrasnom team buildingu"."Jedan prekrasan team building" na kojem su se predstavnici stranaka "super proveli" građane Kantona Sarajevo je koštao najmanje 1.300 KM. Toliko je, naime, potrošeno na hranu i piće tokom nekoliko sati, koliko je trajalo stranačko druženje u resortu.- Troškove događaja snosi Kabinet premijera Vlade Kantona Sarajevo – potvrđeno je za Faktor iz Fortinog kabineta, što potvrđuje i faktura koja je dospjela na adresu Vlade Kantona Sarajevo, a koja nam je dostavljena na naš zahtjev.
 
U odgovoru se navodi da je novac potrošen za ručak "članova Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo", iako je vanrednom sastanku prisustvovao, primjera radi, i predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić, koji nije član ni Skupštine, a ni Vlade Kantona Sarajevo. Pojašnjenja radi, nije problem personalno u Ibrahimu Hadžibajriću, njegovo prisustvo samo dokazuje da se radilo o stranačkom sastanku vladajuće kantonalne većine, kako smo i izvještavali. 
 
Zašto bi građani plaćali "prekrasne team buildinge" i "super provode" odabranih članova pojedinih političkih stranaka, kojima već plaćaju plaće i ostale pripadajuće naknade, premijer Forto nije objasnio javnosti.
 
(Hayat / Foto: Faktor.ba)

Istočna Bosna